Eilen tulivat lihat. Melkein 9 kiloa onnellista Hereford-karjan luomulihaa Inkeren tilalta perttelistä. Hurjan paljon lihaa kerralla. Laitoin pienempiin pusseihin ja pakkaseen. Olipas aivan erinäköistä lihaa kuin tavan tarjousliha. Punaista, siistiä ja raikkaan hajuista (jos kuollut eläin nyt voi raikkaalta haista).
Essi kommentoi, että miks me noin paljon lihaa ostettiin, kun eihän me edes syödä lihaa! Kyllä me syödään. Perheemme ruokavalio on saanut vihdoin nimen: olemme fleksaajia! Se on oiva uusi trendi, jossa ihmiset yrittävät syödä lihan sijasta enemmän kasviksia. Että ihmiset olisivatkin sekasyöjiä eivätkä lihansyöjiä. Artikkelissa esiteltiin aivan uusi ajatus siitä, että grilliin voisi makkaran ja lihan sijasta laittaa maissia, omenaa, ananasta, lohta ja broilerinakkeja. Vihdoin tiedämme keitä me olemme... kummalliset grillausmieltymyksemme ovat saaneet vihdoin selityksen. Olemmeko silti kuitenkin vielä normaaleja, kun grillaamme myös esim.bataattia, kesäkurpitsaa, sipulia, paprikoita, tomaatteja, polentaa, herkkusieniä ja banaaneja?
Aivan uskomatonta...
Eilen sain myös raparperia. Kiitos treenikaverilleni. Nyt puuttuu enää Mehu-Maija, jolla niistä voisin tehdä mehua. Mutta en jotenkin näe itseäni mehustajana. En osaa pullottaa ja varsinkin se pullojen pesu on jotenkin liian työlästä. Janne tekee meillä lasten kanssa yleensä simatkin - ja hyvää tekeekin! Itse olen kerran kokeillut tehdä siideriä opiskelukämpässä jonkin valmiin ainespussin avulla, mutta se nyt oli ihan katastrofi. Muistan silloin ihmetelleeni, että miksei kaikki tee itse kotona siideriä, kun se tulisi paljon halvemmaksi! Nyt tiedän.
Raparpereistä olen aikasemmin tehnyt piirakkaa. Keittänyt ensin sosetta ja täyttänyt piirakan soseella. Vaniljajäätelön kanssa taivaallista! Raparperia on vaan ehkä pikkusen liikaa... ehkä voisin etsiä jonkin hyvän hilloreseptin? Raparperihilloke kuulostaa siltä, että sitä voi kerralla tehdä enemmänkin ja se saattaa säilyä pidempään kuin piirakka. Niin nelikymppistä...
Janne oli leikannut HS:n kolumnin Keski-iän virsi jääkaapinoveen. Siinä sanotaan, että "vastoin nuoleskelevan vanhusnaistenlehdistön yrityksiä keski-ikä ei tarkoita viisikymppistä vaan nelikymppisiä kansalaisia". Löysin itseni artikkelin kuvauksista: "aikuisuus on sitä, että käydään töissä ja keitetään spagettia viideltä..." osui! "Kerran viikossa keski-ikäinen harrastaa selkäkipujensa takia liikuntaa" - osui! paitsi, että mun ohjeissa sanotaan että joka päivä. "Jos keski-ikäisen kanssa haluaa keskustella, voi valita kolmesta aiheesta: remontti, lapset, pihakasvit." Tiedätte siis, mitä aihepiiriä tämän blogin kirjoitukset ovat...
-e
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti